Sjukvårdsförsäkring

Om du har sjukvårdsförsäkring via din arbetsgivare eller tecknat privat kan du söka vård hos oss.

Hitta hit

Drottninggatan 99 A
11360 Stockholm ‎
Öppettider
Må - To: 07:30 - 16:30
Fr: 07:30 - 14:00

Vi som jobbar på HandCenter i Stockholm ‎

Anna Zeipel

Enhetschef

Läs mer

Anna Zeipel

Anna är i sin grundprofession arbetsterapeut och har jobbat flera år som handterapeut på HandCenter. Anna har tidigare arbetet på den Handkirurgiska kliniken på Södersjukhuset. I juni 2018 tillträde Anna som enhetschef för HandCenter Stockholm och Linköping.

Utöver arbetet på HandCenter är Anna ordförande i SFH (Svensk Förening för Handrehabilitering).

Anna har ett samlat ansvar för verksamheten, personal och budget.

Birgitta Glenmark

Handkirurg

Läs mer

Birgitta Glenmark

Birgitta Glenmark är dubbelspecialist i handkirurgi och ortopedi. Disputerad vid Karolinska institutet 1994. Birgitta har bland annat tjänstgjort vid Handkirurgiska kliniken Södersjukhuset. Hon har också varit ansvarig och byggt upp verksamheten inom handkirurgi vid Nacka Närsjukhus, Aleris specialistvård. Birgitta började arbeta på HandCenter 2012.

Birgitta har en bred kompetens om skador och sjukdomar i hand, handled och utbildat blivande handkirurger, ortopeder och läkare inom primärvården. Medlem i Sveriges Läkarförbund och Svensk Handkirurgisk förening.

Camilla Löfmark

Handkirurg

Läs mer

Camilla Löfmark

Hélène Bernhardt

Handkirurg

Läs mer

Hélène Bernhardt

Hélène är specialist i handkirurgi. Hon har tidigare tjänstgjort på Uppsala Akademiska sjukhus och har även jobbat på S:t Göran och Aleris Sabbatsberg. Hon har haft ansvar för habiliteringen i Uppland och Västmanland, främst med fokus på barn med cerebral pares. Hélène har en bred handkirurgisk kompetens med specialintresse för handledsproblematik. Hélène började på HandCenter 2015.

Hon har även utbildat blivande handkirurger, ortopeder samt allmänläkare. Medlem i Sveriges Läkarförbund och Svensk Handkirurgisk förening.

Jan Westermark

Handkirurg

Läs mer

Jan Westermark

Jan är leg. läkare sedan 1984, Specialist i handkirurgi sedan 1991 och har arbetat på handkirurgiska kliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jan har tidigare varit verksam som Handkirurg på ortopedkliniken Länssjukhuset Halmstad, ortopedkliniken Holsterbro, Danmark, Aleris Sabbatsberg Stockholm och vid HandCenters kliniker i Göteborg, Stockholm och Öresund.

Johan Sampson

Handkirurg

Läs mer

Johan Sampson

Specialist i handkirurgi och ortopedi. Specialiserad på idrottskador och sjukdomstillstånd i armbåge, handled och hand. Johan har tidigare arbetat som överläkare och traumatolog på Sahlgrenska universitetsjukhuset inom sektionen för övre extremitetskirurgi. Där behandlar man bl.a. frakturer, ledbandskador samt utför proteskirurgi i armbåge och axel.

Johan har en gedigen kunskap i artroskopi (titthålsoperation) inom handled och armbåge och är inriktad på bla ledbandsrekonstruktioner i både armbåge och handled.

Krister Nordlundh

Handkirurg

Läs mer

Krister Nordlundh

Krister är dubbelspecialist i handkirurgi och ortopedi och har tidigare arbetat som överläkare och sektionschef för handsektionen på ortopedkliniken på Västmanlands sjukhus i Västerås och som överläkare på Handkirurgiska kliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Krister började arbeta på HandCenter 2017.

Krister har en bred handkirurgisk kompetens med specialintresse för frakturer, handledsskador och artroskopi.

Krister är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svensk Handkirurgisk förening och European Wrist Arthroscopy Society.

Ulrika Swenman Olerud

Handkirurg

Läs mer

Ulrika Swenman Olerud

Ulrika Swenman Olerud är dubbelspecialist i handkirurgi och ortopedi. Hon är utbildad vid Handkirurgiska kliniken på Södersjukhuset där hon arbetade som biträdande överläkare. Hon har sedan arbetat som överläkare och handkirurg på St Görans sjukhus, Aleris specialistvård Sabbatsberg och Aleris specialistvård Nacka. Ulrika började arbeta på HandCenter 2012.

Ulrika har en bred handkirurgisk kompetens med specialintresse för handledsskador och artroskopi. Medlem i Sveriges Läkarförbund och Svensk Handkirurgisk förening.

Mikaela Ståhlberg

Sjuksköterska

Läs mer

Mikaela Ståhlberg

Mikaela är sjuksköterska sedan 2000, hon är utbildad i Vasa, Finland. Mikaela har tidigare arbetat på Capio Artro Clinic och har även arbetat med bland annat telefonrådgivning på försäkringsbolag och hematologi. Mikaela började arbeta på HandCenter 2016.

Louise Gottlind

Fysioterapeut

Läs mer

Louise Gottlind

Louise har arbetat de senaste 7 åren som fysioterapeut, är grundutbildad via Karolinska Institutet och blev klar med sin masterexamen 2018 där hennes huvudområde var idrottsmedicin. Examen på avancerad nivå, 120 högskolepoäng via GIH. Louise har erfarenhet inom idrottsmedicin, elitfotboll, förebyggande arbete kring hälsa och digital fysioterapi. Louise började arbeta på HandCenter 2018.

Louise brinner för att stärka patientens ”empowerment” i kontakten med vården och för att göra rehabträningen genomförbar och relevant för patienten.

Anna Edling

Sjuksköterska / Operatioonskordinator

Läs mer

Anna Edling

Anna är sjuksköterska sedan 1989, hon har arbetat på ortopeden på S:t Görans Sjukhus och på Stockholm Spine Center på både avdelning och på mottagning som operationskoordinator. Anna arbetar som sjuksköterska och operationskoordinator på HandCenter sedan 2018.

Pernilla Schneidler

Undersköterska / Operationskoordinator

Läs mer

Pernilla Schneidler

Pernilla Schneidler är undersköterska och har arbetat i fem år på handkirurgen på Sabbatsberg sjukhus. Innan det så har hon även arbetat inom medicin, ortopedi och hemsjukvård. Pernilla arbetar som undersköterska och operationskoordinator på HandCenter och började 2012.

Anna Lövheim

Handterapeut

Läs mer

Anna Lövheim

Anna är arbetsterapeut och har arbetat med handrehabilitering sedan 1995. Hon har tidigare arbetat på Handkirurgiska kliniken på Akademiska Sjukhuset i Uppsala men har även arbetat på bland annat Handkirurgiska kliniken på Sahlgrenska i Göteborg. Anna började arbeta på HandCenter 2018.

Maarit Björk

Handterapeut

Läs mer

Maarit Björk

Maarit arbetar som handterapeut och tog arbetsterapeutexamen vid Linköping Universitet 2000. Hon har erfarenhet inom medicinsk rehabilitering, ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador. Maarit har arbetat på Hand- och plastikkirugiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping under många år.

Maarit arbetar på Handcenter i Linköping och Stockholm sedan 2015.

Marielle Hjalmarsson

Handterapeut

Läs mer

Marielle Hjalmarsson

Marielle har arbetat med handrehabilitering sedan 2002. Tidigare har Marielle ansvarat för handrehabiliteringen på Elisabethsjukhuset Aleris i Uppsala. Hon har även erfarenhet av rehabilitering inom plastik- och brännkirurgi, ortopedi samt barn med långvarig smärta på Akademiska sjukhuset och Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Marielle började arbeta på HandCenter 2015.

Utöver arbetet på HandCenter arbetar Marielle för SFH (Svensk Förening för Handrehabilitering) där hon är en av redaktörerna för föreningens tidskrift.

Therése Andersson

Handterapeut

Läs mer

Therése Andersson

Therése arbetar som handterapeut och hjälper dig som behöver träningsinstruktioner efter t.ex. operation samt provar även ut och tillverkar individuellt anpassade ortoser. Hon har tidigare arbetat med handskador och rehabilitering vid Falu Lasarett och Danderyds Sjukhus. Therése började arbeta på HandCenter 2018.

Jan Johannisson

Narkosläkare

Läs mer

Jan Johannisson

Jan är sedan 1984 specialist i anestesi och intensivvård. Han har arbetat som överläkare vid Södersjukhuset i Stockholm och Akademiska sjukhuset i Uppsala profilerad mot trauma och stor övre gastrointestinal kirurgi.

Jan har även varit sektionschef för handkirurgin både på Södersjukhuset och Akademiska.

Jan arbetar sedan 2008 heltid privat som narkosläkare i Stockholm. Huvudparten av tjänstgöringen är nu förlagd till HandCenter och FotCenter sedan 2017.

Britt-Marie Karlsson

Narkossjuksköterska

Läs mer

Britt-Marie Karlsson

Annika Granat

Operationssjuksköterska

Läs mer

Annika Granat

Annika är operationssjuksköterska sedan 10 år. Hon har tidigare arbetat på Aleris Specialistvård i Nacka. Hon har lång erfarenhet som HLR instruktör inom alla kategorier. Annika började arbeta på HandCenter 2016.

Karin Lilienberg

Operationssjuksköterska

Läs mer

Karin Lilienberg

Karin har arbetat som operationssjuksköterska sedan 2011. Hon har tidigare arbetat på Aleris Specialistvård i Nacka. Karin började arbeta på HandCenter 2017.

Nathalie Savander

Operationssjuksköterska

Läs mer

Nathalie Savander

Nathalie har tidigare arbetat med bröstkirurgi och plastikkirurgi i Helsingfors. Hon har även arbetat på handkirurgiska operationsavdelningen på Södersjukhuset. Nathalie började arbeta på HandCenter 2018.

Gunilla Björklund

Medicinsk sekreterare

Läs mer

Gunilla Björklund

Gunilla är medicinsk sekreterare och har tidigare arbetat på CityAkuten, Rosenlunds Närsjukhus och senast på Aleris Specialistvård i Handen. Gunilla började arbeta på HandCenter 2015.

Sebastian Hansson

Receptionist/Administratör

Läs mer

Sebastian Hansson

Sebastian arbetar som receptionist och administratör på HandCenter. Han ansvarar för receptionen och han är den första du kommer i kontakt med när du besöker oss. Sebastian började arbeta på HandCenter 2017.