Sjukvårdsförsäkring

Om du har sjukvårdsförsäkring via din arbetsgivare eller tecknat privat kan du söka vård hos oss.

Via vårdgaranti

Du som bor i Region Skåne och står i vårdkö inom handkirurgi/ortopedi har möjlighet att via vårdgarantin söka vård på HandCenter Öresund via vårt vårdavtal med Region Skåne eller Region Halland.

Privatbetalande

Du som vill söka vård hos oss privat behöver ingen remiss och du står själv för alla kostnader.

Vi som jobbar på HandCenter i Malmö

Mottagning

Anette Chemnitz

Handkirurg

Anette Chemnitz

Anette är specialist i Ortopedi (2006) och specialist i Handkirurgi (2010) och har även europeisk specialistexamen (European diploma in handsurgery) sedan 2016. Medlem i Sveriges Läkarförbund och Svensk Handkirurgisk förening.

Läs mer

Hans-Eric Rosberg

Handkirurg

Hans-Eric Rosberg

Hans-Eric är specialist i handkirurgi. Disputerade 2004 på en avhandling om handskador. Han har tidigare arbetat i London (1997-98). Hans-Eric har ett specialintresse för barn med handmissbildningar och mikrokirurgi. Medlem i Sveriges Läkarförbund och Svensk Handkirurgisk förening.

Läs mer

Jerker Brandt

Handkirurg

Jerker Brandt

Jerker är specialist i handkirurgi sedan 2009 och har också europeisk specialistexamen (European Diploma in Hand Surgery) sedan 2011. Han disputerade 2002 med en avhandling om nervreparationer. Jerker intresserar sig för hela spektrumet av handens skador och sjukdomar, men har också specialutbildat sig inom mikrokirurgi i Coimbatore, Indien (2009).

Han är även verksam som medicinsk rådgivare inom handkirurgi åt ett flertal försäkringsbolag. Medlem i Svensk Handkirurgisk förening.

Läs mer

Peter Scherman

Handkirurg

Peter Scherman

Peter är specialist i handkirurgi. Disputerade 2003 på en avhandling om nervreparationer Har tidigare tjänstgjort på handkirurgiska centra utomlands (Guangzhou 2008 och Sydney 2009). Peter bedriver forskning kring behandling av Dupuytrens kontraktur (s.k. vikingasjuka).

Han har ett brett intresse av såväl handens sjukdomar som dess små och stora skador och är subspecialiserad inom mikrokirurgi.

Läs mer

Johanna Blom

Handterapeut

Johanna Blom

Johanna tog sin arbetsterapeutexamen vid Lunds Universitet 2001. Har sin bakgrund inom Neurosjukvård och arbetar sedan 2006 på Handkirurgiska Kliniken SUS. Arbetar med handrehabilitering på konsultbasis sedan 2011.

Kommer närmast från Orhocenter Malmö. Började på Handcenter Öresund februari 2014.

Läs mer

Olivia Amato Johansson

Undersköterska

Olivia Amato Johansson

Olivia har arbetat som undersköterska sedan 1997. Sedan år 2000 har hon arbetat på Handkirurgens operationsavdelning SUS Malmö som dubbelkompetent undersköterska operation/anestesi. Olivia arbetar på både på vår mottagning samt operation sedan 2017.

Läs mer

Ritva Hotait

Undersköterska, Medicinsk sekreterare

Ritva Hotait

Arbetar som Medicinsk Sekreterare/Vårdadministratör på HandCenter Öresund.

Ritva har tidigare arbetat som undersköterska sedan 2001 inom Malmö Stad och sadlade om till Medicinsk sekreterare 2013 och har sedan dess arbetat på Handkirurgen och Plastikkirurgiavdelning, på SUS, Malmö.

Läs mer

Operation

Lydia Engfors

Operationssjuksköterska

Lydia Engfors

Lydia började på Handcenter 2021, hon är leg. sjuksköterska sedan år 2000 och har specialistutbildning inom operations- och ambulanssjukvård. Lydia kommer närmast från ortopedens operationsavdelning i Malmö där hon varit sedan 2007.

Läs mer

Marie Viktor

Operationssjuksköterska

Marie Viktor

Marie är legitimerad sjuksköterska sedan 1988 med specialistutbildning inom operation.Marie har bland annat arbetat som distriktssköterska på Bornholm, Danmark, operationssjuksköterska på ortopedens operation på Sahlgrenska sjukhuset, Göteborg och Handkirurgens operation, SUS, Malmö

Marie arbetar hos oss som operationskoordinator, operationssjuksköterska och mottagningssjuksköterska.

Läs mer

Marie Viktor

Enhetschef/ operationssjuksköterska

Marie Viktor

Läs mer

Anette Chemnitz

Medicinskt ledningsansvarig läkare

Anette Chemnitz

Läs mer

Hitta hit

Regementsgatan 35
21753 Malmö
Öppettider
Må - To: 08:00 - 16:30
Fr: 08:30 - 14:00

Patientrelaterade ärenden: Vårdrummet
Övriga ärenden: info.oresund@handcenter.se

Välj ort